7 Numara

Sirt numarasi dagitimi arefesinde yetkililere bir kaç soru;

-Tüm Türkiye'de '07' denince akla Antalya'dan baska birsey geliyor mu?

-'07' kadar Antalyaspor'la özdeslesmis baska bir simge var mi?

-Bu rakamlar bu kadar içimize islemisken, sahada tere batacak 7 numarali formayi taraftara hediye etmemeniz, yahut bu numarayi Antalyali olan, altyapidan yetismis bir evladimiza vermemeniz için bir sebep gösterebilir misiniz?
***
BJK'ye verdik gitmesine üzüldük. Bir açiklama yapti sevindik...

Altyapimizdan yetisen Burak, transferinin üzerinden çok geçmeden yaptigi açiklamada gittigi takimda 7 numarayi giymek istedigini, bu sirt numarasinin Antalya'yi simgeledigini ve kendisinin orada Antalya'yi temsil edecegini belirtti.

Keza Onur da transfer oldugu FB'de 7 numarali formaya talipti. Ancak bu numaranin dolu olmasi sebebiyle dilegi gerçeklesemedi.
Futbolcularimizin bile bu kadar anlam yükledigi bu numaraya, taraftarin ne denli önem verdigi tahmin etmek çok zor olmasa gerek...

Her camianin belli ritüelleri, bazi degerleri, bir takim gelenekleri vardir. Kimi kulüpler bunlara çok fazla önem verirler; Barcelona, milyon dolarlara 'hayir' diyerek, kutsal formasina reklam almaz. (Ögrendigimize göre artik formalarinda hiçbir ücret almadan UNICEF reklamina yer vereceklermis, takdir ettik.)
Athletic Bilbao, futbol takiminda Bilbao'da dogup büyüyenlerden baskasina yer vermez. Bu takimin basarisi da, basarisizligi da %100 Bilbao kentinindir.
Avrupa'da bir çok takimda bazi bayraklasmis futbolcularin sirt numaralari saklanir, bir daha baska kimseye verilmez. Bir çok takimda kaptanlik pazu bandi o sehirde dogup büyüyen futbolculara aittir her zaman, baska birisi takamaz. Örnekleri çogaltmak mümkün...

Biz fazla bir sey istemiyoruz. Sadece bizim için ayricalikli olan bir sirt numarasinin, bizim için ayricalikli olan birisine verilmesini, yahut bize teslim edilmesini istiyoruz.

7 harfli Antalya kelimesinin tartismasiz ekürisi 07 rakamlariyken; 1981 yilinda kurulan 07 Gençlik; sonra sonra 16 Gençlik, 1907 Gençlik, 17 Gençlik vb. gibi Türkiye'nin birçok tribününde taklit edilen bir ismin yaraticisi olmusken;

Bizler Türkiye'nin herhangi bir ucunda 07 plakali bir araç görünce heyecanlaniyorken;

Bu sirt numarasina talip olmamiz kadar dogal birsey yoktur.

Yeni Sezonda
7 Numarali Forma
ya Taraftara
ya Altyapidan Gelen,
Bu Sehire Ait Bir Futbolcuya!

---
Yenikapili Özgür
29.07.2006