Hintli Adamın Sevgililer Günü

Bugün sevgililer günüydü.
Biliyorum ki, bazı insanlar bir çift güzel göze bakarak, sırma saçları okşayarak geçirmedi bugünü. Biliyorum ki, sevgilisiyle el ele yürüyerek gelecek hayalleri kurmayanlar var. Bir futbol takımının bu sezon ligden düşüp düşmeyeceğini, play-off'a kalıp kalamayacağını dert eden, geçmiş sezonlardaki istatistikleri inceleyerek bu günü geçirenler olduğundan şüphem yok. Takımının gelecek sezon maçlarını oynayacağı söylenen stada gidip değerlendirmeler yapanlar olduğuna inanabilirim. Şehrinden çok uzakta, internette tribününe ait videoları izleyerek günü dolduranlar olduğuna eminim.
Yalnız olmadığıma eminim.
Stresli bir sevgililer günü hediye etti bize Antalyasporumuz.
Orduspor yenilgisi, tadından yenmez 2 haftanın üzerine tedirgin etti bizi biraz. Sevgililer gününde tatsızlık olmaması gerekirdi ama, elden ne gelir?
Biz sevinmek için sevenlerden olmadık hiç. Sadakatimiz genel geçer gelişmelere bağlı kalmadı. Çok üzüldük geçmişte; ligden düşmeler yaşadık, o kadar az kaldık ki; sesimizi bastırdığı için tribünde davul çalmadığımız günler oldu, kayyuma gitme tartışmaları yaşadığımız günler oldu, yönetimsiz kaldığımız günler oldu.
Sadakatten vazgeçmedik.
Size hintli bir adamın, bir akreple olan öyküsünü anlatacağım. Biraz bize benziyor sanki.
Hintli bir adam suda boğulmak üzere olan bir akrep görür. Eline alıp onu kurtarmak ister, ama akrep onu sokar. Akrep onu sokmaya devam etmesine rağmen, hintli adam ısrarla onu kurtarmaya çalışır. Etraftan birisi adama "Seni sürekli sokmaya çalışan akrebi neden hala kurtarmaya çalışıyorsun? Bıraksana onu." der. Hintli adam "Sokmak akrebin doğasında var. Benim doğamda ise sevmek var. Neden sokmak akrebin doğasında var diye kendi doğamda olan sevmekten vazgeçeyim?"
Kısa, orta, uzun vadeli sonuçlar ne olursa olsun; seni sevmeyi doğası edinmiş insanlar var Akrep.
Kendini hiçbir zaman yalnız hissetme.
Ama laf aramızda, artık biraz da sokmasan fena olmaz hani.
*
Herkese mutlu bir sevgililer günü dilerim.

Yenikapılı Özgür
14.02.2012